Wanneer je naar het buitenland gaat, kan het soms voorkomen dat je je uit voorzorg of zelfs uit verplichting, moet laten vaccineren. Dit wordt gedaan tegen allerlei verschillende infectieziektes die bijvoorbeeld in Nederland niet (meer) voorkomen. Hierdoor ben je er in je eigen land niet voor gevaccineerd en is dit wel nodig wanneer je ergens anders heen gaat. Wil jij meer weten over dit onderwerp? Lees dan snel deze blogpost vol met handige informatie!

Aanbevolen of verplichte vaccinaties per reisbestemming

Per reisbestemming zijn er voorschriften te vinden over de aanbevolen of verplichte vaccinaties die je moet hebben om het land in te komen. Soms maakt het uit hoelang je ergens heengaat en naar welke specifieke plek je gaat. Zo kan het zijn dat je je moet laten vaccineren voor een langere vakantie, korte zakenreis, studiereis, of wanneer je vertrekt om vrijwilligerswerk te doen. Online kun je gemakkelijk per reisbestemming vinden welke vaccinaties je nodig hebt, zo voorkom je dat je reis verpest wordt door een nare ziekte. Ga voor meer informatie naar de informatie autoriteit voor vaccinaties en inentingen.

Dit moet je weten over Hepatitis A

Er zijn allerlei verschillende infectieziekten waarvoor je gevaccineerd kunt worden. Zo heb je bijvoorbeeld de veelvoorkomende ziekte Hepatitis A. Deze ziekte wordt ook wel Geelzucht genoemd. Het is een zeer besmettelijke leverziekte, waar je vooral als volwassene flink ziek van kunt worden. Vaak lig je als volwassene maandenlang ziek op bed. Mensen raken besmet door uitscheidingsproducten van mensen die het virus bij zich dragen. Ook besmet voedsel en drinken kan een grote rol spelen. In de westerse landen komt deze ziekte, door betere hygiëneomstandigheden, niet echt voor. Maar, dat betekent dus ook dat je geen antistoffen hebt opgebouwd en jezelf dus extra goed moet beschermen!

De symptomen van de ziekte zijn; vermoeidheid, pijn in de bovenbuik, misselijkheid, algehele malaise, geelzucht, donkere urine en ontlasting. Om extra goed beschermd te zijn en te blijven tegen deze ziekte, zijn twee vaccinaties nodig. De eerste prik beschermt je ongeveer voor een half jaartje tot een jaar. Na de tweede prik ben je tot wel 30 jaar beschermd.

Meer informatie over Hepatitis B

Hepatitis B is een ontsteking aan de lever die tot zeer ernstige klachten kan leiden, de klachten komen veelal overeen met Hepatitis A. Maar ook kunnen mensen hiermee besmet zijn zonder dat ze klachten vertonen, dit maakt het extra gevaarlijk voor de mensen die er wel heel ziek van worden. Een vaccinatie Hepatitis B beschermt je goed tegen de ziekte en voorkomt een besmetting via lichaamsvocht of bloed. Ga dus voorbereid op reis! 

(Visited 8 times, 1 visits today)