De dag dat je ontdekt dat je zwanger bent, verandert je leven voorgoed. Naast alle nieuwe emoties die je zult voelen, komt er ook heel wat planning en voorbereiding kijken bij het krijgen van een baby. Een van de belangrijkste dingen die je moet doen, is een checklist maken van alles wat je nodig hebt als je kleintje er is. In deze blogpost bespreken we enkele van de belangrijkste items op die lijst!

Kinderwagen

Je zult ook moeten investeren in een goede kinderwagen. Ook hier zijn er veel verschillende soorten en merken op de markt, dus neem je tijd om er een te kiezen die aan al je behoeften voldoet. Je kunt letten op kenmerken als opbergruimte, gebruiksgemak, en wendbaarheid.

Autotstoeltje

Naast een kinderwagen is autostoeltje ook belangrijk als je beschikt over een auto. Hier valt niet over te onderhandelen, want je baby zal goed vastgezet moeten worden als hij in de auto zit. Doe zeker je onderzoek en zoek een autostoeltje dat comfortabel is voor zowel jou als je baby en dat goed in je auto past.

Luiers

Luiers zijn een van de meest essentiƫle voorwerpen die je voor je baby nodig zult hebben. Ze zijn er in alle vormen, maten en merken, dus het is belangrijk je onderzoek te doen en de perfecte pasvorm voor je baby te vinden. Sommige ouders geven de voorkeur aan wegwerpluiers, terwijl anderen kiezen voor stoffen luiers. Welke route je ook kiest, zorg dat je voldoende luiers bij de hand hebt!

Flesjes

Als je van plan bent je baby flesvoeding te geven, dan heb je flessen nodig. Er zijn allerlei verschillende soorten flessen op de markt, dus ook hier is het belangrijk je onderzoek te doen en de juiste voor je baby te vinden. Zorg ervoor dat je voldoende flessen gesteriliseerd en klaar voor gebruik hebt voor je baby komt!

Thermometer

Een thermometer is een belangrijk voorwerp om bij de hand te hebben, want baby’s hebben de neiging vaak ziek te worden. Een digitale of oorthermometer is een goede optie.

Fopspeen

Een fopspeen kan een redder in nood zijn voor zowel jou als je baby. Het kan je baby helpen kalmeren als hij woelig is en hem helpen in slaap te vallen.

Babybadje

Je hebt een plek nodig om je baby in te baden, en een babybadje is de perfecte oplossing. Er zijn allerlei verschillende soorten babybadjes op de markt, dus ook hier is het belangrijk je onderzoek te doen en de juiste voor je behoeften te vinden.

Hydrofiele doeken

Hydrofiele doeken zijn heel geschikt om je baby mee schoon te maken. Ze zijn zacht en mild voor de huid en kunnen nat of droog gebruikt worden.

Baby lotion

Baby lotion is een ander essentieel artikel dat je voor je kleintje nodig hebt. Het helpt om de huid van je baby zacht en gehydrateerd te houden.

Badjas

Een kinderbadjas is een must-have voor na het badderen. Hij helpt je baby warm en knus te blijven terwijl jij hem afdroogt.

Er zijn nog veel meer spullen die je voor je baby nodig zult hebben, maar dit zijn enkele van de meest essentiƫle. Zet ze zeker op je checklist, zodat je goed voorbereid bent als je kleintje er is!

(Visited 19 times, 1 visits today)